علائم و تشخیص کهیر | درمان کهیر در اصفهان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بیماری های پوست / دلایل کهیر زدن پوست و راه های درمان آن

دلایل کهیر زدن پوست و راه های درمان آن

کهیر یا راش (Rash) ضایعات قرمز، برجسته و خارش‌دار پوستی است که گاهی به علت آلرژی ایجاد می‌شود. آلرژن، محرکی است که باعث واکنش آلرژیک می‌شود. زمانی که یک واکنش آلرژیک رخ می‌دهد، بدن پروتئینی به نام هیستامین آزاد می‌کند و هنگامی که هیستامین آزاد می‌شود از رگ‌های خونی کوچک معروف به مویرگ‌ها، مایع نشت می‌شود، این مایعات در پوست تجمع می‌یابند و باعث ایجاد این عارضه پوستی می‌شوند. این عارضه مسری و واگیردار نیست. در این مطلب به دلایل ایجاد کهیر پوستی و روشهای درمان آن میپردازیم.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل ایجاد کهیر

  1. برخی مواد غذایی (به‌خصوص بادام‌زمینی، تخم‌مرغ، آجیل و صدف)
  2. برخی داروها مانند آنتی‌بیوتیک‌ها (به‌ویژه پنی‌سیلین)، آسپرین و ایبوپروفن
  3. نیش و گزش حشرات
  4. محرک‌های فیزیکی مانند فشار، سرما، گرما، ورزش یا قرار گرفتن در معرض آفتاب
  5. مواد لاتکس
  6. تزریق خون
  7. عفونت‌های باکتریایی مانند عفونت‌های دستگاه ادراری
  8. عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی، مونونوکلئوز عفونی و هپاتیت
  9. حیوانات خانگی
  10. گرده‌افشانی گیاهان
  11. برخی از گیاهان مانند بلوط سمی
دلایل کهیر زدن پوست

علائم کهیر

انواع کهیر پوستی

کهیر پوستی در واقع واکنش پوستی است که ممکن است حاد یا مزمن باشد. این دو نوع عارضه تفاوت‌هایی با هم دارند.

  1. کهیر مزمن: کهیرهای مزمن برای بیش از ۶ هفته روی پوست باقی می‌مانند. این نوع کهیرها به طور مداوم عود کرده و گاهی ماه‌ها یا سال‌ها این علائم تکرار می‌شوند. پیداکردن علت کهیر مزمن اغلب مشکل است. ممکن است علت آن تیروئید، هپاتیت، عفونت یا سرطان باشد. نوع مزمن بیش از ۶ هفته طول می‌کشد. تقریباً یک نفر از ۱۰۰۰ نفر به نوع مزمن مبتلا می‌شوند. علت دقیق نوع مزمن آن ناشناخته است؛ اما ممکن است مرتبط با سیستم ایمنی باشد. همچنین ویروس‌ها می‌توانند باعث ایجاد آن شوند. در برخی موارد ممکن است به دلیل بیماری‌های خودایمنی مانند مشکلات تیروئید و لوپوس ، نوع مزمن آن ایجاد شود. توجه داشته باشید آنژیوادما شبیه به کهیر است؛ اما تفاوت آن در این است که لایه‌های عمقی پوست را درگیر می‌کند.
  2. کهیر حاد: کهیرهای حاد در کوتاه ‌مدت به وجود آمده و از بین می‌روند. این نوع کهیرها به طور ناگهانی ظاهر می‌شوند و پس از چند روز خودبه‌خود از بین می‌روند. شایع‌ترین علت ایجاد این نوع عارضه غذاها، دارو و عفونت است. شایع‌ترین نوع کهیر، نوع حاد است که علائم آن کمتر از ۶ هفته طول می‌کشد و معمولاً بر روی صورت و گردن، انگشتان دست، انگشتان پا و ناحیه تناسلی مردان تأثیر می‌گذارد. با این حال نوع حاد، در هر قسمتی از بدن می‌تواند ایجاد شود.

تشخیص کهیر

هنگامی که یک بیمار کهیر داشته باشد، پزشک اغلب می‌تواند با نگاه کردن به پوست آن را تشخیص دهد. با این حال یافتن دلیل کهیر می‌تواند یک چالش باشد. این امر به خصوص برای کهیرهایی که بیشتر از 6 هفته دوام داشته‌ باشند، صادق است. جهت یافتن علت بروز کهیر، پزشک، سابقه‌ی پزشکی شما را بررسی می‌کند و یک معاینه‌ی فیزیکی انجام می‌دهد. همچنین ممکن است به آزمایش‌های زیر نیاز داشته باشید:

به منظور نمونه‌برداری از پوست، پزشک یک بخش کوچک از پوست مبتلا به بیماری کهیر را جدا می‌کند به طوری که بتوان آن را زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار دهد.

شما می‌تواند برای دریافت پاسخ سوالات خود در زمینه انواع بیماریها و مشکلات پوست و مو از جمله کهیر یا راش پوستی، توسط خانم دکتر هما فاتحی به لینک سوالات کاربران مراجعه نمایید و جهت مراجعه حضوری به مطب دکتر فاتحی از طریق تماس با شماره تلفن 32245018 - 031 اقدام فرمایید.

درمان کهیر

کهیرهای خفیف معمولاً بدون نیاز به انجام اقدامات درمانی بهبود می‌یابند. اقدامات درمانی با تمرکز بر از بین بردن علل زمینه‌ای مانند محرک‌ها انجام می‌شود. اگر کهیرها به بیماری‌های دیگر مربوط باشند، معمولاً درمان آن بیماری‌ها به بهبود کهیرها منجر می‌شود. اگر علت بروز کهیرهای پوستی مشخص نشد، معمولاً باز هم می‌توان کهیرها را درمان نمود.

دارو

برای درمان کهیر ، داروهای متعدد تجویزی و بدون نیاز به نسخه پزشک وجود دارد. در برخی موارد ترکیبی از داروها باید استفاده شود. داروهای زیر برای درمان کهیرهای پوستی به کار برده می‌شود. برخی داروهای تجویزی که برای درمان کهیرهای پوست و آنژیودم به کار برده می‌شوند عبارتند از:

خطرات کهیر

کهیر منجر به مرگ نمی‌شود. جوش‌های ناشی از کهیر بدون هیچ عارضه‌ای برطرف می‌شوند، با این حال برخی افراد دچار خارش شدید می‌شوند. خاراندن تهاجمی پوست باعث ایجاد زخم‌ و خراش‌هایی می‌شود که خطر عفونت ثانویه را بالا می‌برند. عوارض احتمالی (اما نادر) کهیر می‌تواند شامل موارد زیر باشند:

  1. آنژیوادم
  2. آنافیلاکسی
  3. اضطراب
  4. افسردگی
  5. کاهش انجام فعالیت‌های روزانه

پیشگیری از کهیر

  1. اگر سابقه‌ی ابتلا به کهیر را داشته‌اید می‌توانید با تغییرات ساده‌ای از بروز مجدد آن جلوگیری کنید.
  2. اگر حساسیت دارید و عامل آن را می‌دانید، از قرار گرفتن در معرض ماده‌ی محرک خودداری کنید.
  3. تزریق آمپول آلرژی هم گزینه‌ی دیگری است که می‌تواند احتمال ایجاد کهیر را کاهش دهد.
  4. اگر اخیراً دچار کهیر شده‌اید از پوشیدن لباس‌های تنگ و قرار گرفتن در معرض دمای غیر متعادل و رطوبت بالا خودداری کنید.

تزریق مزوژل از موثرترین اقدامات جوانسازی پوست است که توسط دکتر هما فاتحی در اصفهان قابل انجام می‌باشد. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش و هماهنگی با مطب دکتر فاتحی با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309
تلفن : 32245018 - 031
موبایل مطب : 09135116500


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
لکه قهوه ای زیر چشم نشانه چیست؟لکه قهوه ای زیر چشم نشانه چیست؟

تیره شدن پوست در نواحی زیر چشم موجب می شود تا حلقه هایی تیره، چشم های شما را احاطه کنند و سبب بروز تغییراتی نامطلوب در چهره و ظاهر شما شوند. ... ادامه مطلب

درماتیت تماسی چیست و چگونه درمان میشود؟درماتیت تماسی چیست و چگونه درمان میشود؟

درماتیت تماسی طبق تعریف به هرگونه اختلال پوستی گفته می شود که متعاقب تماس با یک ماده خارجی و ایجاد یک واکنش آلرژیک یا پاسخ تحریکی بروز می یابد. ... ادامه مطلب

پانچ پوست در چه مواردی انجام میشود؟پانچ پوست در چه مواردی انجام میشود؟

پانچ پوستی یک روش جراحی برای از بین بردن اسکار آکنه و انواع دیگر زخم های صورت است. در طی عمل، پزشک از یک ابزار کوچک و برش کوکی مانند برای سوراخ کردن لایه بالایی پوست استفاده می‌کند تا بتواند اسکار، کیست یا منافذ بدن را از بین ببرد. ... ادامه مطلب

ترمیم مو چیست و چطور ریزش مو درمان میشود؟ترمیم مو چیست و چطور ریزش مو درمان میشود؟

امروزه از روش‌ های بسیاری تحت عنوان روش‌ های ترمیم مو نام می‌ برند. روش‌ هایی همچون تزریق پی آر پی، مزوتراپی و هیرفیلر از جمله روش‌ هایی هستند که در بسیاری از مراکز زیبایی و کلینیک‌ های پوست و مو از آن برای ترمیم کم پشتی مو های فرد استفاده می‌ شود. ... ادامه مطلب