موارد منع استفاده از بوتاکس که باید بدانید | بهترین دکتر تزریق بوتاکس اصفهان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / تزریق بوتاکس در اصفهان / محدودیت ها و موارد منع تزریق بوتاکس

محدودیت ها و موارد منع تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس امروزه با اهداف زیبایی، جوانسازی و حتی درمانی مورد استقبال افراد بسیار زیادی قرار گرفته است. بوتاکس نام تجاری یک سم تولید شده توسط باکتری Clostridium botulinum است. در مقادیر غلظتی بالا، این سم می تواند نوعی فلج عضلانی موسوم به بوتولیسم ایجاد کند. مقادیر کوچک، رقیق شده (ضعیف شده) مستقیماً به عضلات خاص تزریق می شود و باعث کنترل ریلکسیشن و انقباض عضلات می شود. بوتاکس در عین حال که یک روش درمانی شناخته شده و مطمئن است، ممکن است حاوی عوارض زیادی برای برخی از افراد خاص باشد. د ادامه به بررسی محدودیت ها و موارد منع مصرف بوتاکس در افراد مختلف می پردازیم.

آنچه در این مطلب میخوانید

چند بار میتوان بوتاکس تزریق کرد؟

به طور کلی می‌ توان گفت ماندگاری بوتاکس بین ۴ تا ۶ ماه اثر داشته و پس از آن نیاز به تمدید دارد.

فاصله زمانی بین تزریق بوتاکس

فاصله بین دو بوتاکس نباید کمتر است ۳ ماه باشد؛ زیرا بدن با گذشت زمان نسبت به این ماده مقاومت می‌کند و اثر بوتاکس به مرور زمان کمتر می‌گردد.

تزریق بوتاکس در سرماخوردگی

اگر سرماخورده هستید، بهتر است تزریق بوتاکس انجام ندهید؛ چرا که در زمان بیماری 8-80 برابر آنتی بادی در بدن شما وجود دارد. این موضوع به معنای ایمنی نسبت به ماده مؤثر بوتاکس است و موجب می شود در نوبت های بعدی تزریق بوتاکس، طول مدت ماندگاری آن به شدت کاهش یابد.

موار منع تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس در بارداری و شیردهی

در حال حاضر تحقیقات در رابطه با اثر بوتاکس بر روی جنین کافی نیستند، به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند که تا حد ممکن از تزریق بوتاکس در زمان شیردهی یا بارداری خودداری نمایید. البته آزمایشاتی بر روی حیوانات انجام شد که نشان دادند بوتاکس می تواند بر روی جنین اختلالاتی ایجاد نماید.

موارد منع بوتاکس برای بیماران

یکی از عوارض احتمالی تزریق بوتاکس که به ندرت رخ می‌ دهد، حساسیت است. علائم حساسیت به بوتاکس معمولاً در همان هفته اول تزریق بوتاکس خود را نشان می‌ دهند. همانطور که اشاره شد این موضوع به ندرت اتفاق می‌افتد و به طور تقریبی در سال از بین کسانی که بوتاکس انجام می‌دهند تنها ۵۰ نفر به حساسیت دچار می‌ شوند. اگر تاکنون بوتاکس انجام نداده‌ اید و مطمئن نیستید که به آن حساسیت دارید یا نه، حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنید و در صورت صلاح دید ایشان اقدام به تزریق کنید.

بوتاکس در کدام نقاط بدن نباید انجام شود؟

انجام عمل تزریق بوتاکس در بخش‌هایی از بدن خطرناک بوده و سلامتی فرد را تهدید می‌کند که عبارتند از:

هرچند گروهی اطراف لب خود را بوتاکس می‌کنند؛ اما اگر پزشک مهارت لازم در خصوص تزریق را نداشته باشد، ممکن است دهان فرد فلج شده و دیگر نتواند سخن بگوید‌.

تداخل بوتاکس با سایر اعمال زیبایی

برخی فرایندهای زیبایی می‌توانند با یکدیگر تداخل داشته باشند. سایر اعمال زیبایی که با بوتاکس تداخل دارند به شرح ذیل است:

اول بوتاکس را تزریق کنید و 3 هفته بعد که فرم ابروها و پیشانی کاملاً مشخص شد برای میکروبلیدینگ اقدام کنید.

تزریق بوتاکس 2 ماه قبل و 2 ماه بعد از جراحی بینی امکان‌پذیر است.

6 ماه پس از جراحی پلک و یک سال پس از لیفت شقیقه، می‌توانید در صورت نیاز، برای تزریق بوتاکس اقدام کنید. جراحی پلک بر بوتاکس تأثیر می‌گذارد.

3 ماه قبل از این نوع عمل تزریق بوتاکس بلامانع است؛ اما برای بعد از این عمل، 3 ماه پس از جراحی با مجوز همکار چشم‌پزشک، برای تزریق بوتاکس اقدام کنید تا دچار خشکی قرنیه نشوید.

4 ماه قبل از کاشت ابرو، بوتاکس تزریق کنید. بنابراین زمانی که می‌خواهید کاشت انجام دهید، فرم واقعی ابروهای شما مشخص است. پس از کاشت ابرو، 3 ماه صبر کنید تا هم ورم بافت‌های اطراف ابرو رفع شود و هم حالت ابروها طبیعی‎تر شود.
فیشیال، درمال فیلر، اسکراب های لایه بردار و ماساژ شامل همین قانون هستند. نباید تا مدتی که پزشک به شما می گوید این روش های زیبایی را به کار ببرید. ممکن است اثر بخشی بوتاکس با این روش ها کم شود.

ورزش و فعالیت بعد از تزریق بوتاکس

بهتر است تا ۲۴ ساعت بعد از بوتاکس از انجام ورزش بدنی شدید اجتناب کنید؛ چون ورزش شدید جریان خون را در سراسر بدن شما افزایش می‌دهد. افزایش جریان خون بلافاصله پس از بوتاکس ممکن است به حرکت مواد تزریقی به مناطق اطراف کمک کند.

خوابیدن و استراحت بعد از تزریق بوتاکس

بعد از تزریق بوتاکس، مواد تزریق شده نیاز به کمی زمان دارند تا در محل هدف قرار گیرند و کاملاً درون عضله‌های شما تثبیت شوند. اگر بلافاصله بعد از انجام تزریق بخوابید و یا دراز بکشید ممکن است باعث حرکت ماده تزریق شده شوید. در این صورت حرکت بوتاکس ممکن است به نواحی اطراف ناحیه تحت درمان برود و روی اعصاب آنها تأثیر بگذارد. این اتفاق باعث اختلال در عملکرد عضلات اطراف خواهد شد. زمان مناسب خوابیدن بعد از تزریق بوتاکس معمولاً ۴ ساعت بعد از اتمام کار است. البته در این زمان نیز باید زیر سر بلند باشد و از دو بالش استفاده شود. همچنین فرد به اصطلاح باید طاق باز بخوابد و حرکتی نکند.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309
تلفن : 32245018 - 031
موبایل مطب : 09135557991


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :